Har tidligere nevnt att å bruke det som har gått ut på dato eller kommer til å gå ut på dato fra div ‘butikker’ kan være like bra.
Vi har og en i familien til mannen som kjører bossbilen for matbutikker, og siden vi har div. dyr her så får vi en del frukt og grønnsaker som butikkene skal kaste eller gått ut på dato,til å gi dyrene.
noen ganger er det faktisk helt ok frukt/grønsaker som vi fint kan bruke sjøl.
Her en dag fikk vi mye epler til dyrene som butikkene skulle kaste.veldig mange av eplene hadde bare noen småflekker men var fult brukenes.
jeg er en person som liker godt å både bake og tenkte att vi kan jo lage eplekake .det er jo enkelt og godt !
Mange like flotte epler,sunt og godt og kan brukes til mangt !
Eplekaker kan lages på ulike måter,men jeg har laget etter en oppskrift som jeg har hatt i mange mange år,og den er veldig enkel å lage.
I følge forskerne bør man spise 2 epler for dagen, det inneholder mye c-vitaminer og er veldig bra både for ‘vekten’ og hjertet 🙂
Snart begynner eple trærne å blomstre og det er en fantastisk flott tid.
vi er så heldig å ha flere epletrær i hagen.
Likevell klarte jeg ikke å vente på den blomstringen, så jeg tok inn her tidligere noen greiner og satte i vann og etter ca 1 1/2-2 uker begynte de å sprette ut…
det gir en flott vårfølelse inne.
Epleblomst
Eplekake smaker fortreffelig både kald og lunka, kan godt serveres med is, krem ,vanilje kesam eller vaniljesaus
.Her er oppskriften som jeg bruker;
(Jeg pleier alltid å lage dobbel deig ,siden vi er så mange her.)
125 g smør
1 dl sukker
1 egg
2 ss vann
3 1/2 mel
1 ts bakepulver
fyll;
4 epler,sukker /kanel
Rør smør og sukker sammen til en myk masse
Rør inn egg og vann
Bland mel og bakepulver lett sammen
legg av litt deig om du vil ha på toppen
trykk deigen ned i en form, ( 24 cm ) legg eplebåter ,sukker og kanel over
trill ut tynne strimler og legg de på langs over eplene
stekes ca 200 grader i 30-35 min
– ENJOY –
NAM 😀 Elsker epple kake. Har aldri lagd det før, noe jeg bør endre på xD